Familieboek SCHUT

Zoals u op de webpage Genealogie kunt lezen is familieonderzoek mijn grootste hobby. Al meer dan 45 jaar ben ik getrouwd met Trudi Schut en dat is de reden dat ik in haar voorouders bijzonder ben geïnteresseerd. Zij is een nakomeling van Geertje Schut en Marten Orges die vanaf het jaar 1601 in Beekbergen papier hebben geschept. Zij behoorden tot de eerste papiermakers in Nederland en de papiermolen in het Openluchtmuseum in Arnhem is dan ook naar Marten Orges genoemd. De kinderen van Geertje hebben allen de familienaam Schut aangenomen.

Na de uitgave van een familieboek over mijn moeder’s familie (zie familieboek Pouw) heb ik ook over Trudi’s familie een boek uitgegeven, waarin alle nakomelingen van Geertje voorkomen. Het is een prachtig boek geworden dat meer dan vijfhonderd pagina’s telt en ruim vierhonderd jaar familiegeschiedenis behandelt. Op 18 februari 2017 is er ter gelegenheid van deze publicatie in de Cantharel in Ugchelen een familiereünie gehouden waar ruim 180 nakomelingen aanwezig waren. Niet alleen uit bijna alle provincies van Nederland, maar ook uit Frankrijk, Duitsland en zelfs de USA waren familieleden gekomen om elkaar te ontmoeten en het bestelde familieboek in ontvangst te nemen. Ook konden er op die dag een drietal “familiemolens” worden bezocht, die speciaal voor deze gelegenheid waren opengesteld. Foto’s van de reünie zijn te bekijken op de website:

www.flickr.com/photos/familieboekschut

Er zijn nog exemplaren van dit fraaie boek beschikbaar. Als u een exemplaar wilt kopen is een klik op bestelformulier voldoende om uw gegevens in te vullen. Door de knop “verzenden” aan te klikken, ontvang ik het formulier automatisch.
Na ontvangst van uw betaling wordt het boek z.s.m. naar u verzonden. Het is ook mogelijk het boek na  telefonische afspraak bij mij op te halen.
Ondanks alle gedane inspanningen om een foutloos boek te maken, zijn wij daarin niet geslaagd. Het is een onmogelijke opgave gebleken om van 3300 nakomelingen en totaal twaalfduizend personen de gegevens zonder fouten op te nemen. Mocht u één of meerdere fouten ontdekken, wilt u dan zo vriendelijk zijn deze via de email aan mij door te geven?  De verzamelde correcties kunt u vinden op de errata-lijst en zo u wilt downloaden en printen. Op verzoek heb ik een pagina toegevoegd met addenda. Hierop zal ik al uw aanvullingen vermelden. Op deze wijze kan het familieboek worden gecompleteerd en up-to-date worden gehouden. Mocht er in de toekomst tot een herdruk worden besloten, dan worden zowel de errata als de addenda daarin opgenomen.

Heeft u nog vragen, problemen of opmerkingen ? Mail mij !