Familieboek BUREE/BURÉ

Zoals u op de webpagina Genealogie kunt lezen, is familieonderzoek mijn grootste hobby. Al meer dan 45 jaar ben ik getrouwd met Trudi Schut en dat is de reden dat ik in haar voorouders bijzonder ben geïnteresseerd. Haar grootmoeder was Geertruy Buré, getrouwd met Bernardus Schut. Zij was een nakomeling van Dirck Pieterse en Lysbeth Freriks, die in 1656 in Amsterdam zijn getrouwd.

Na de uitgave van een familieboek over mijn moeders familie (zie familieboek Pouw) in 2008 en de publicatie in 2017 van het familieboek Schut heb ik het plan opgevat om een boekje te schrijven over de familie Buree, dat alle nakomelingen omvat van Dirck Pieterse. Het is een klein boekje geworden, omdat tijdens de volkstelling van 1947 er maar 27 personen in Nederland verbleven met de familienaam Buree of Buré. De meeste gegevens van de familieleden geboren vóór 1947 heb ik in de archieven gevonden, met uitzondering van de Canadeese takken. Met hulp van diverse familieleden is het gelukt de familiegeschiedenis van de laatste 70 jaar aan te vullen. Veel van de aangeleverde gegevens, foto’s en familieverhalen zijn in het familieboek opgenomen.

Het boekje is gereed en wordt op afroep gedrukt. Mocht u één of meerdere exemplaren willen aanschaffen, dan wil ik u verzoeken het bestelformulier in te vullen. Omdat de techniek “printing on demand” wordt gebruikt, zullen de bestellingen eerst worden verzameld voordat door mij een drukopdracht wordt gegeven. Na binnenkomst van de gedrukte boeken, ontvangt u van mij zo spoedig mogelijk uw bestelde exemplaar(en).

De pagina “toelichting” op het familieboek geeft u mogelijk de antwoorden op vragen die nog bij u opkomen.

Heeft u andere vragen, problemen of opmerkingen ?  Mail mij s.v.p.