Familieboek Buree/Buré

Zoals u op de webpagina Genealogie kunt lezen, is familieonderzoek mijn grootste hobby. Al meer dan 45 jaar ben ik getrouwd met Trudi Schut en dat is de reden dat ik in haar voorouders bijzonder ben geïnteresseerd. Haar grootmoeder was Geertruy Buré, getrouwd met Bernardus Schut. Zij is een nakomeling van Dirck Pieterse en Lysbeth Freriks, die in 1656 in Amsterdam zijn getrouwd.

Na de uitgave van een familieboek over mijn moeders familie (zie familieboek Pouw) in 2008 en de publicatie in 2017 van het familieboek Schut heb ik het plan opgevat om een boekje te schrijven over de familie Buree, dat alle nakomelingen omvat van Dirck Pieterse. Het zal een klein boekje worden, omdat tijdens de volkstelling van 1947 er maar 27 personen in Nederland verbleven met de familienaam Buree of Buré. De meeste gegevens van de familieleden geboren vóór 1947 heb ik in de archieven gevonden, met uitzondering van de Canadeese takken. Het boek is echter nog niet compleet. Om de familiegeschiedenis van de laatste 70 jaar te kunnen aanvullen is uw hulp erg belangrijk. Uw gegevens, foto’s en familieverhalen kunnen niet gemist worden.

De pagina “toelichting” op het familieboek geeft u mogelijk de antwoorden op vragen die nog bij u opkomen.

Heeft u andere vragen, problemen of opmerkingen ?  Mail mij s.v.p.

In een formulier kunt u uw gegevens invullen en naar mij toezenden. Uw formulier wordt dan automatisch naar mijn inbox gezonden, waarna ik uw gegevens aan het boek zal toevoegen. In het geval dat er iets niet duidelijk is of u aanvullende informatie heeft, verzoek ik u uw emailadres in te vullen, zodat ik contact met u kan opnemen. Vergeet u het s.v.p. niet in te vullen.

Het zal nog enige tijd kosten voor dat het boekje kan worden gedrukt. Als u geïnformeerd wilt blijven over dit project, kunt u mijn website bezoeken. Daarop zal ik regelmatig de status updaten.